PREZENTARE GENERALA
............................................................................................
SC “CORTEX LTD” SRL este o firma cu capital romanesc integral privat, avand sediul social in Constanta, Bd. Aurel Vlaicu nr.6, infiintata in anul 1993 cu un capital social de 2.600.000.000 lei.

Activitatea principala a firmei este tiparirea in sistem flexografic in 1-6 culori, activitate inceputa in anul 1995.

Materia prima folosita este la standarde europene, importata din Italia, Ungaria (folia) si Suedia, Germania (cernelurile si solventii), materie prima ce este agreata si recunoscuta de Ministerul Sanatatii si respecta normele europene privind protectia mediului inconjurator.

Folia folosita la tiparirea si fabricarea de ambalaje flexibile se imparte in cateva categorii dupa cum urmeaza:

1. Folia de polipropilena orientata biaxial (BOPP):

• transparenta;
• metalizata;
• perlata (alba);

Folia de polipropilena este folosita la ambalarea de biscuiti, eugenii, paste fainoase, zahar, cafea, malai, arpacas, produse congelate etc.

2. Folia de polietilena:

• de inalta densitate (LDPE);
• de joasa densitate (HDPE);

Folia de polietilena (LDPE) este folosita la ambalarea laptelui, iaurtului (in punga), foi de placinta etc., iar folia de HDPE este folosita la realizarea de sacosi de diferite marimi si grosimi (pentru magazine alimentare, farmacii etc.) cu diferite tipuri de manere (tip maiou, banana, toarta cu sau fara intaritura).

3. Folia de aluminiu este folosita pentru capace de iaurt, smantana, tiparire in rola pentru miere de albine, gem etc.

Hartie cu polietilena este folosita la ambalarea in pliculete a zaharului vanilat, sarii de lamaie, piperului macinat si boabe, scortisoarei, condimentelor de diferite tipuri etc.

In urma experientei acumulate, a seriozitatii si a calitatii produselor noastre colaboram cu firme care cer un standard ridicat al calitatii.

Societatile pentru care lucram pot dovedi calitatea tiparului. Printre clientii nostri putem enumera societati cum ar fi: SC DOBROGEA SA Constanta, SC GALMOPAN SA Galati, SC PHOENIX SRL Braila, SC PAL SA Braila, SC PHOENIX GRUP SRL Gherla, SC SARA COMPANY ABD SRL Navodari, SC FANYON SRL Braila, SC SULTAN PRODEXIM SRL Medigidia, etc.

Calitatea materiei prime folosite se reflecta asupra calitatii tiparului ambajelor realizate, calitate ce reprezinta cartea de vizita a societatii noastre.