diplome
O firma constanteana produce primele pahare din carton românesti ...
articol aparut in
"Cuget Liber"

"O firmã constãnteanã produce primele pahare din carton românesti Investitia în utilaje a fost de 25.000 euro.
Industria ambalajelor pentru produsele alimentare tinde sã se dezvolte la Constanta. Una dintre primele firme de profil care au apãrut pe piata constãnteanã este "Cortex Ltd." SRL. "

"Societatea a fost înfiintatã în 1993, dar si-a început productia abia în 1995. Activitatea principalã este tipãrirea în sistem flexografic. Concret, realizãm ambalaje pentru produsele din industria alimentarã, lucrând în special cu folii de polipropilenã, polietilenã, de aluminiu si hârtie cu polietilenã. Produsele noastre sunt folosite la ambalarea biscuitilor, pastelor fãinoase, zahãrului, cafelei, produselor congelate, a laptelui ori a sãrii de lãmâie, piperului si a condimentelor, în general. Foliile de aluminiu sunt folosite pentru capacele de la iaurturi, smântânã, gemuri", a declarat, pentru "Cuget Liber", Leonard Radu, directorul executiv al firmei.
Potrivit acestuia, investitia initialã în echipamente si utilaje a fost, la momentul respectiv, de 200.000 de dolari. "Am cãutat întotdeauna sã investim în nise de piatã care sunt neacoperite sau slab acoperite. Astfel, am studiat piata, am urmãrit necesitãtile agentilor economici si am ajuns sã producem aceste ambalaje. Practic, în momentul de fatã, suntem singura societate din zona de sud-est a României care produce acest tip de ambalaje. Acest lucru ne-a avantajat în relatiile cu partenerii de afaceri, în momentul de fatã având încheiate contracte atât cu unele firme importante din Constanta, dar si din celelalte judete, precum Brãila, Galati, Dâmbovita sau Mures", a mai spus directorul.
Evolutia favorabilã a afacerii a determinat conducerea societãtii sã se orienteze si cãtre alte domenii de activitate, diversificându-si astfel oferta de produse.

"Chiar dacã societatea a mers pe profit încã de la înfiintare, tot ce am obtinut am reinvestit, pentru cã altfel nu ai cum sã rezisti pe piatã. În acest an, am achizitionat cu 25.000 de euro un nou aparat care ne va permite sã fabricãm pahare de unicã folosintã din carton, utilizate în special la bãuturile calde ori la înghetatã. Acest tip de productie este o premierã pentru România, întrucât noi suntem singura societate capabilã sã realizeze acest tip de pahare. În plus, afacerea se anuntã promitãtoare pentru cã, o datã cu integrarea României în Uniunea Europeanã, toti agentii economici care, pânã acum, foloseau pahare unicã folosintã din plastic vor trebui sã se alinieze la standardele europene si sã le utilizeze numai pe cele din carton", a adãugat Leonard Radu. Potrivit acestuia, productia de pahare va începe în câteva zile, întrucât s-a asteptat aprovizionarea cu materie primã.Productia lunarã de pahare se va ridica la peste un milion de bucãti.

Una din problemele cu care se confruntã firma constãnteanã este legatã de forta de muncã. "Initial, când am pornit afacerea, la nivelul societãtii existau patru angajati direct productivi. Numãrul acestora a crescut, pânã în momentul de fatã, la zece. Întâmpinãm însã reale probleme în pregãtirea salariatilor, întrucât, pe piatã nu existã personal calificat în acest domeniu", a spus Leonard Radu. In lipsa unei piete care sã asigure materia primã folositã în productie pune piedici activitãtii.

"Dacã în cazul etichetelor lucrurile stau relativ bine, în sensul cã foliile le importãm din Italia si Ungaria, nu acelasi lucru se poate spune despre productia de pahare de unicã folosinþã din carton. Pentru acestea este necesar un carton special, pe care îl produc doar patru companii în întreaga lume. Acest lucru impune costuri mari de transport si ne obligã sã comandãm cantitãti mari de carton pentru a reduce cheltuielile".


 
 
 

 
 
 
 
Concept & Design
afaceri pe inter net,afaceri,online,firme,promovare web,internet,google,site web,realizare site web
2006 © CORTEX LTD S.R.L. All Rights reserved.
diplome